A BelSound kft. gyártási tevékenységének fejlesztése

GINOP-1.2.2-15-2016-02709

TÁJÉKOZTATÓ

A BELSOUND Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2016 júliusában 38.031.102 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül "A Belsound Kft. gyártási tevékenységének fejlesztése" címmel. A támogatás mértéke 70%. A nettó 54.330.172 forint összköltségű projekt keretében 2017 év közepéig a cég gyártási tevékenységének fejlesztését eredményező beszerzéseket fog megvalósítani.

A 2013-ban alakult Belsound Kft. fő profilja hallókészülékek értékesítése, illetve a projekt megvalósulásával már a hallókészülékek gyártása is jelentős területet fed majd le a tevékenységi körünkből. A GINOP-1.2.2-15-2016-02709 azonosítószámú projekt megvalósulása hosszú távon biztosítja a cég nyereséges működését, mivel alkalmassá teszi a vállalkozást több megrendelő kiszolgálására, ezáltal versenyképesebbé válik és erősödik piaci pozíciója.

A fejlesztés keretén belül az alábbi beszerzéseket tervezzük megvalósítani:

Mikroszkóp és tartozékai, szoftverek, mikromotor, 3D szkennerek, 3D nyomtató és tartozékai, forrasztóállomás és tartozéka, elszívó készülék és tartozéka, hang kalibrátor, laptopok, akusztikus tesztkamra-alap vizsgálóeszköz, tesztrendszer és tartozéka

A tervezett fejlesztés végrehajtásával, világszínvonalú technológiával alakíthatjuk ki, indíthatjuk el gyártási tevékenységünket, hiszen egy modern és vezető technológia kerül telepítésre. A jelenlegi bérgyártatás során technológiai és időbeli korlátokba ütközünk, ezért jelen beruházás lehetővé teszi majd a megrendelők gyorsabb kiszolgálását, valamint minőségileg magasabb színvonalú termékek gyártását, mellyel piaci lehetőségeink jelentősen javulni fognak. A projektnek köszönhetően termelésünk gazdaságosabbá válik és termékválasztékunk mennyiségileg és minőségileg is bővülni fog.

A projekt tervezett befejezési időpontja 2017. I. féléve.

A fejlesztésről további információ kérhető:

Nagy Tamás, ügyvezető

Telefon: 06-30/185-25-44, E-mail: nagytamas@belsound.hu

  • A kedvezményezett neve: BELSOUND Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: "Versenyképesség növelése a BELSOUND Kft-nél adaptív technológiai innováció révén"
  • A szerződött támogatás összege: 12 500 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 50 %
  • A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során az Elektronikus orvosi berendezés gyártása tervünket bővítettük új termék gyártásával a hallókészülékek, illesztékek, aktív és passzív zajvédők területén. Az új adaptív technológiai innováció révén, amit vállalkozásunk számára az Asiga Max UV 3D nyomtató jelent, többféle termék előállítására képes. Az előállított termékek korszerű alapanyagokból készülnek és az Egészséges társadalom és jólét prioritás-Egészségipari láncban helyezhetőek el. A nagykereskedelmi kapcsolatainknak és az értékesítési tapasztalatainknak köszönhetően a hallókészülékek, audiológiai mérőeszközök, illesztékek, zajvédelem terén jelentős versenyelőnnyel rendelkezünk a piac többi gyártó szereplőjével szemben, amely az új termékek forgalomba hozatalánál további előnyöket jelent vállalkozásunk számára. Az új adaptív technológiai beruházással vállalkozásunk versenyképessége növekszik annak fényében, hogy a hallás élményében korlátozottak célcsoportja az elöregedő társadalom jelensége miatt természetes úton folyamatosan bővül. A modern, új technológiájú 3D nyomtató nyomtatási paraméterei egyedinek mondhatóak az audiovizuális termékek előállításában. A DLP technológia egy fotóérzékeny alapanyag megvilágításával készíti a rétegeket, így egységnyi idő alatt több emelet, akár 2-3, is építhető egy menetben, egy emeleten kb. 20-30 eszköz található. Maga a Max termék az egyetlen jelenleg, ami a legújabb DLP technológiát használja, ami gyorsabb és olcsóbb nyomtatást enged a többi DLP nyomtatóhoz képest. A technológia alkalmazása lehetőséget biztosít vállalkozásunknak, hogy az Elektronikus orvosi berendezés gyártása tevékenység területén belül eddig nem végzett gyártási folyamatokhoz kapcsolódóan új termék jöjjön létre az aktív zajvédelem (pl. vadászoknak) és a zenei monitor gyártás területén. A korábban bemutatott gyártási technológiával vállalkozásunk jelenleg nem rendelkezik, termékeink egy korábbi 3D nyomtatási technológiát alkalmazva kerülnek gyártásra. A jelenlegi gyártó tevékenységünkön belül előállított termékek specifikációjának módosítása szükséges az új funkciók betöltése érdekében. Célunk, hogy az új DLP 3D nyomtatási technológiának megfelelően kerüljenek megtervezésre, illetve gyártásra ezek a készítmények. A fejleszteni és gyártani kívánt új termékeink kapcsolódnak a jelenleg végzett tevékenységünkhöz, de a termék specifikáció módosítása szükséges az aktív zajvédelem és a zenei fülmonitor gyártás megkezdéséhez. A gyártási folyamat megújításának eredménye, hogy a létrejövő új termékek jobb minőséget képviselnek a korábbi generációs termékekhez viszonyítva.

  • A projekt befejezési dátuma: 2018.09.30.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01529