Hallásról röviden

Itt add meg az alcímet

A hallás működése

A hallás egy rendkívűl bonyolult érzékelési rendszer. A születéskori állapottól kezdve a hallásunk legjobb esetben nem romlik, vagyis marad azon a szinten. A realítás azonban az, hogy hallásunk lassabban vagy gyorsabban romlik attól függően, hogy mennyire vigyázunk rá, mennyire óvjuk. A hallásunk elvesztés gyakran egyszerű dolgok  következménye, mint például a fülzsír lerakódása a hallójáratban vagy egy megfázás eredménye, ami után kezelve, megoldva azt a hallásunk visszaáll az eredeti állapotába. Lehetnek más okok is, mint  örökletes betegség vagy túlzottan hangos hangkörnyezet, bizonyos gyógyszerek, sérülések, betegségek, amely eredményeként már regenerálható természetes módon hallásunk.

A hallás  egy nagyon komplex, csodálatosan "megalkotott" rendszer, amelynek védelme kiemelten fontos. Ha viszont baj van, akkor a vizsgálatokhoz, mérésekhez szakmeber és megfelelő eszközök szükségesek. Oldalunkon elérhető egy on-line szűrés, ami egy hozzávetőleges eredményt ad, de nem helyettesíti a teljes hallásvizsgálatot. 

A hallásunk a levegő rezgését fogja fel, amit a tárgyak, pl. a hangszálunk, vagy autó, csengő...kelt. A fülünk külső része összegyűjti azt, a fülünk középső egysége-középfül továbbítja, átalakítja, míg a belső fülünkben érzékeljük azt, és akkor már elektromos impulzusokat az agyunkba juttatja, így a hallás érzése valójában az agyunban keletkezik és mi azt értelmezzük.

Részletesebb információ: https://www.youtube.com/watch?v=9Cv7EjVJLLk