Zajvédelem=Fülvédelem

A legmagasabb minőségben

Azoknak, akik minőségi megoldást keresnek megfizethető áron...

Ma Magyarországon iparági becslések és statisztikák szerint kb. 300.000 ember dolgozik olyan zajos környezetben, aminek következtében zajkárosodást fog szenvedni és további 900.000-1.000.000 ember pedig hasonló okból zajkárosodást szenvedhet! A hivatalos nomenklatúra szerint "Zajvédelem", de mi úgy gondoljuk, hogy ez "Fülvédelem" vagy "Hallásvédelem"! Ezen okból el is indítjuk tematikus oldalunkat a www.fulvedelem.hu oldalt is! Miért? ....mert mi vagyunk Magyarország egyetlen teljes zajvédelmi palettáját kínáló vállalata! Kínálunk terméket az egyszerű zajvédő szivacsdugótól az egyéni mintavétellel készített filteres zajvédőig, valamint egyedi impulzus zajvédökig a teljes zajvédelmi palettát elérheti nálunk! Mit is jelent ez? Görgessen tovább!

Nem csak a fülünkbe érkező légrezgés segítségével hallunk, hanem a testünk rezgése is hangélményt ad. Hiába fogjuk be fülünket, ha egy rezgő hangvillát a koponyánkhoz érintünk akkor is halljuk azt, pedig nem a levegő rezgését érzékeljük!  Ezt a hallásunk speciális rendszere teszi lehetővé, amiről bővebben Hallásról röviden részben olvashat!

A fülünk védelmében a legjobb megoldás, ha eltávolodunk a zajtól, vagy elszigeteljük magunkat a zajtól, pl. egy munkagépen dolgozó személy esetén felhúzza az ablakot! Ez nem mindilehetséges, ekkor szükségesek a különböző zajvédő eszközök. Ezek nem szűntetik meg a zajt teljes mértékben, hanem általában csökkentik arra a szintre, amely már nem károsítja a hallásunkat. A legtöbb esetben nem is jó megoldás a teljes zajkioltás, hiszen tudnunk, hallanunk kell környezetünk hangjait! A korábbi példa alapján a kezelőnek hallania kell munkagép hangját, viszont meghatározott maximális, vagyis nem a teljes hangerőn! 

Ma az EU-s és magyar szabványok meghatározzák azt, hogy 80dB általános zajszint felett kötelező valamilyen zajvédő használata. Mit is jelent a 80dB érték?

Az sem mindegy, hogy a fent nevezett hangos zajok milyen hosszan tartanak! A következő táblázat a zajterhelés behatási idejéről készült:

Ez alapján látható, hogy mennyire fontos a fülünk védelme. Ma csak Magyarországon 1 milliót főt meghaladja azok száma, akinek halláskárosodása van. Ezen személyek jelentős része időskori hallásvesztésben szenvedők, de a fiatakori hallásvesztés aránya a zajterhelés (Koncert, Fesztivál, MP3 lejátszók... nagy mértékben nő! Az USA-ban ma már minden 6. 18 életévét betöltött fiatal felnőttnek van mérhető halláskárosodása, amelyet a túlzott környzeti zaj, mint koncertek, fesztiválok, hangosan hallgatott zene....okoz!

Mi erre a megoldás? 

Ha a hangos hangok nem kerülhetők el, akkor védeni kell a fülünket. A cél az, hogy a hangok védelme úgy valósuljon meg, hogy a ne veszítsünk azokból lehetőleg semmit, csak halkabbak legyenek-ezt csak filteres zajvédőkkel lehet megoldani, a legegyszerűbb megoldások ezt nem adják meg, a magas frekvenciák szinte teljesen eltünnek!

Hallani szeretnél egy demonstrációt erre? Akkor fogd be a füledet a kezeddel, mert ez pont úgy működik, csak most a kezedet használok, ott pedig egy szivacsot dugót!

Akkor lássuk a lehetőségeket és azok előnyeit és hátrányait:

Mi a legjobb?

 A saját füledre készült, egyéni zajvédő. Mi erre a "Csend" zajvédő termékünket ajánljuk, amit a Te füledre készítünk. A megadott helyeken leveszik szakemberek a füled mintáját (lenyomat), melyből szakembereink 3D scannelés után egy speciális CAD software segítségével nagyon pontos és jól illeszkedő zajvédőt tervezünk, majd 3D nyomtató segítségével kinyomtatjuk. Tökéletes illeszkedés, pontosan a Te füledre!

Az ár

Önnek mennyit ér a hallása? Mennyit szánna rá évente? 10Ft,esetleg 40.000FT vagy 1.000.000FT? Ez mindenki maga tudja!

Mi a legolcsóbb megoldás? Akkor számoljunk! Ha valaki a szivacsdugót használja azzal kell számolnia, hogy minden kivétel után el kell dobnia azt, mivel egyszerhasználatos termék. Az Uni-Fit termék esetén a gyártó 100 használatot garantál szakszerű behelyezés és kivétel esetén, bár a felhasználók ennél jóval többről számolnak be! A 100 használatnál már nem olcsóbb a szivacs. Az egyéni zajvédők javasolt élettartama 1 év, ami 1.200-1.400 használatot jelent, de természetesen gondos felhasználó kezében tovább bírja. Szóval akkor most melyik a legolcsóbb? Valójában a legtartósabb!


Mit jelent a zajfilter?

A zajfilter vagy zajszűrő egy olyan egység, amelyet úgy alkottak meg, hogy bizonyos frekvenciák zaját szűrik ki, azokat, amik a napi aktivításunk során a legkárosabb frekvenciákat jelenti. Minden egyes filter a célnak megfelelő frekvenciákat szűri ki, így a nálunk talált termékek mindegyike optimalizált használatot enged!


A termékpaletta

Resonic Csend -Egyéni Zajvédő

Az Ön fülére készül a legnagyobb precizítással. Remek zajvédelmi eszköz, maximális kényelemmel. 3D nyomtatással készítjük egyedi CAD design segítségével. HA igazán pontosat, kényelmest és professzionálist akar!


Szivacs füldugó


Pluggerz Uni-Fit

Uni-fit termékcsalád, minőségi antiallergén szilikon alapanyagból készült. 3 gumiharang segítségével nagyszerű zajcsillapítás, a tengelyében speciális egyedi zajfilterek találhatóak. Műanyag csomagolás védi és tárolja a füldugót a sérülésektől. 100 használatot garantál a gyártó.

A zenei filterek (Pluggerz Music, Music Kids és Music Premium) esetén lineáris csökkentést ér el a filter így megtartva a zene minden részletét. A Travel és Travel Kids terékek esetén a zajvédelem mellett egy légnyomás kiegyenlítő szelepnek köszönhetően megszűnik a légnyomás változásával járó fülnyomás értése. A Road és Road Com termékek motorosoknak készültek. A Road COm esetén egy nagy precízítású hallókészülék hangszóró viszi át a telefon, zenelejátszó hangját a sisak alá a fülbe a teljes élmény kedvéért. A Swim, Swim Boy és Swim Girl termékek uszodai vagy vizes környezetben kiváló megoldást ajánlanak. A zajfilter mellett az alapanyag és a struktúrának köszönhetően lebeg a termék a víz tetején, így esetleges kiesésekor sem kell félni annak elmerülésétől. A Pro és Pro Detec termékek professzionális munkakörnyezetben használatos termékek. csipesszel és zsinorral látták el őket, így könnyen csatlakoztathatóak sisakhoz, ruházathoz. A Detec esetén egy fémspirálnak köszönhetően esetleges elvesztéskor fémscanner segítségével megtalálható, így elsősorban élelmiszeripari felhasználók kedvelik. A Sleep termék alváskor nyújt segítséget a külső zajok, mint horkolás, zavaró külső zajok. A filter ebben az esetben mélyen a fülben helyezkedik el a kényelem miatt. A Hobby kerti és ház körüli munkák esetén, a Read a teljes nyugalmat keresőknek, a Shoot pedig sportlövőknek ad megoldást.

HA teljes megoldást keres testre szabva, akkor Pluggerz Uni-Fit termékcsalád.

Pluggerz Uni-Fit Swim
Pluggerz Uni-Fit Swim Girls/ Boys
Pluggerz Travel
Pluggerz Travel Kids
Pluggerz Uni-Fit Read
Pluggerz Unit-Fit Sleep
Pluggerz Uni-Fit Shoot
Pluggerz Uni-Fit Hobby
Pluggerz Uni-Fit Music
Pluggerz Uni-Fit Music Kids
Pluggers Uni-Fit Pro/PRo Detec
Pluggers Uni-Fit Road
Pluggerz Uni-Fit Road Com

Fültokok

Pluggerz fültokok
Pluggerz fültokok

Fültokok felnőtteknek, gyerekeknek (fiúknak és lányoknak)


KNOPS

A KNOPS egy olyan egyedi zajvédő megoldás, ami nagyon divatos és nagyon egyedi. a zajvádő 4 állásban tekerhető, amikor 0-10-20-30dB csillapítás érhető el. Analóg zajcsillapítás segítségével minden helyzetben a megfelelő hangerő érhető el! Divat és professzionalítás=KNOPS