PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00916

Szemüvegszáras hallókészülék kifejlesztése a Belsound Kft. által

  • a kedvezményezett neve: BELSOUND Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • a projekt címe: Szemüvegszáras hallókészülék kifejlesztése a Belsound Kft. által
  • elszámolható összköltség: 124.288.800,- Ft
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 68.358.840,- Ft
  • kölcsön összege: 43.501.080,- Ft
  • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Belsound Kft. alakulásának célja, hogy hazánkban a hallás élményét nélkülöző emberek új lehetőséget kapjanak és az éphallók is hozzájuthassanak elérhető áron forgalmazott magyar fejlesztésű és gyártású zajvédelmi eszközökhöz.

A létrejött termék egy szemüvegszáras légvezetéses hallókészülék kifejlesztését célozza. A terméket a tervek szerint a szemüveg szárába építi be a cég, így ötvözi a szemüveget és a hallókészüléket. A rendszer olyan, hogy a meglévő szemüvegek egy része is felhasználható átalakítva, így viselőjének nem kell minden alkalommal új szemüveget vásárolnia, hanem a meglévők egy jelentős részét át lehet alakítani. A szárban elhelyezett hallókészülék leszedhető a szemüvegről, így viselője a szemüvegeket váltva az aktuálisra helyezheti a készülékét. Az elektronika esetén a piacon elérhető elektronikát és a hozzátartozó programokat használja fel a vállalkozás.

A kifejleszteni kívánt terméket a hallásvesztés alapján mind kis-közepes, mind nagyfokú-súlyos csoportos hallásvesztettek is tudják használni. A megoldás esetén célunk, hogy a szemüveges hallássérült emberek által hordott, így meglévő szemüveghez is kapcsolható legyen az eszköz a meglévő keret egy kisebb átalakításával. Ezen célunk szerint a meglévő keretek legalább 2/3-ára alkalmas megoldás lenne, így sikeressége nem függ a személy új szemüvegkeret vásárlási szándékától sem.

A fejlesztésben kollégák vesznek rész, akiknek bér- és járulékköltsége a projektben való foglalkoztatás erejéig elszámolásra került. Ezen felül a projekt megvalósításához elengedhetetlen a fejlesztéshez szükséges anyagok és eszközök beszerzése, melyek szintén a költségvetés részét képezik.

  • a projekt befejezési dátuma: 2022. július 31.
  • a projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00916