Csúcskategóriás személyre szabható audiológiai eszközök kifejlesztése a belsound kft. által

VEKOP-2.1.7-15-2016-00567

TÁJÉKOZTATÓ

A BELSOUND Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2019 májusában 63,62%-os támogatási intenzitással 52.991.695 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül "Csúcskategóriás személyre szabható audiológiai eszközök kifejlesztése a Belsound Kft. által" címmel.

A nettó 83.288.851 forint összköltségű termékfejlesztési projekt célja, hogy hallással kapcsolatos - audiológiai - területen kiváló, csúcs minőségi eszközöket fejlesszünk, mely piacképes európai és világszinten is. Az utóbbi 10 évben világviszonylatban is, de különösen európai viszonylatban rohamosan idősödik a társadalom, valamint a fiatalabb korosztályok egyre nagyobb zajterheléssel élnek, melynek eredőjeként több vizsgálat is kimutatta, hogy a következő 15 év alatt, kb. 2030-ra a lakosság 20-25%-a szenved majd halláscsökkenéstől, ami több mint duplája a jelenlegi szintnek. A tendencia növekedésével párhuzamosan növekszik az igény a minél teljesebb és élménydúsabb életre, a hobbi és munka területén is a maximumra törekszünk, legyen ez zenehallgatás, zenélés, vadászat - mint hobbi, és mint hivatás.

A jelen projektünk során kifejlesztett terméket kifejezetten két fő felhasználási területre szánjuk. Az egyik terület a zene és a kifejleszteni kívánt zenei monitor lényegében egy fülbe helyezhető speciális hangszórórendszer. Másik fő terület a vadászat. A vadász társadalom jelentős része jelenleg is komoly hallásvesztéssel él, ami egyre nagyobb mértékben megnehezíti, esetlegesen ellehetetleníti hobbijuk/hivatásuk gyakorlását. Projektünk során kifejlesztünk egy olyan terméket, amely felerősíti a környezet zaját 5-10-20 dB erősítéssel, kezeli a környezet zajait (pl. szélzaj), majd lövéskor érzékeli a gyorsan felfutó hangerősséget és lezárva a készüléket 15-20dB csillapítást ad a felhasználó fülének, így védve azt.

A projekt tényleges fizikai befejezése: 2022.04.21.

A fejlesztésről további információ kérhető:

Nagy Tamás ügyvezető
Telefon: +36 30 185 2544
mail: nagytamas@belsound.hu